Het heft in eigen hand

Soms zie je jezelf in je werk voor een keuze geplaatst: berust ik in een situatie of trek ik hem naar me toe? De ene keer kan meebewegen je veel brengen, de andere keer is het juist goed om zelf de regie te nemen. In deze nieuwsbrief vind je enkele voorbeelden van mensen die niet (langer) wilden berusten in de status quo en zochten naar een manier om hier zelf verandering in te brengen. Iets waarin ik ze altijd van harte ondersteun!

Veel leesplezier!

Hartelijke groet, Paulien Scholten

Casus: de marketingmedewerkster die haar assertiviteit terugvond

de marketingmedewerkster die haar assertiviteit terugvond

Onzekerheid over je baan en je eigen competenties kan ertoe leiden dat je op je werk zaken aanvaardt die eigenlijk niet bij je passen en waar je je niet prettig bij voelt. Met alle gevolgen van dien. Het overkwam Laura Korstanje. Via een zelfgekozen traject bij mij herontdekte ze dat ze zelf wel degelijk iets te zeggen had over haar eigen werk.

Lees meer...

Meer handen aan het bed door ‘gevonden’ btw-geld

Ruud Oosterik

Veel van mijn opdrachtgevers zijn werkzaam in de zorg. Uit ervaring weet ik dat bezuinigingen daar aan de orde van de dag zijn. Daardoor is het vaak een heel gepuzzel om voldoende handen aan het bed te krijgen en te houden. Inkoper Ruud Oosterik haalt voor een aantal ziekenhuizen veel geld terug, puur door te controleren of bij de inkoop het juiste btw-tarief is gehanteerd. Geld dat weer ingezet kan worden voor de kwaliteit van de zorg. Hij legt je graag uit hoe dat werkt.

Lees meer...

Hoe lang blijf je hangen in een negatieve emotie?

Negentig seconden om een emotionele klap te verwerken

In een column van Agnes Kroes in het magazine AD Visie van vorig jaar augustus las ik iets dat me verraste: uit onderzoek blijkt dat een lichaam er welgeteld 90 seconden over doet om een emotionele klap te verwerken. Technisch gezien zou je die gebeurtenis na anderhalve minuut dus achter je moeten kunnen laten. Dat betekent dat blijven hangen in emoties als boosheid, verdriet of teleurstelling dus een bewuste keuze kan zijn. Eentje die ook in werkverhoudingen voor belangrijke problemen kan zorgen. Een eye-opener dus, deze column. Je vindt hem onder de button, op pagina 17.

Lees de column (pagina 17)

Handige tools voor wie het al (min of meer) weet

Handige tools

Niet iedereen heeft een loopbaancoach nodig om te ontdekken wat hij wil. De richting waarin iemand een vervolgstap wil maken of de branche is soms al duidelijk. Het is alleen een tijdrovende klus om te zien welke beroepen er zijn in die richting, welke opleidingen je daarvoor nodig hebt én of er vacatures zijn.

Lees meer...