Hoe zeker is zekerheid?

Zekerheid is een relevant begrip, vind ik. Het leven is immers vloeibaar. Dus hoe zeker kun je ervan zijn dat jouw ‘droombaan’ over tien jaar nog bij jou past? Hoe zeker weet je dat je ouders je een echt goede basis meegeven voor de rest van je (werkzame) leven? Hoe weet je zeker dat je kind de juiste studiekeuze maakt? En is de keuze voor een zelfverzekerde sollicitant wel altijd de juiste keuze? Via deze nieuwsbrief maak ik je graag deelgenoot over mijn ideeën over deze vragen. Maar niet zonder eerst te melden dat Marja Hendrix, de HR- en managementfunctionaris die ik in de vorige nieuwsbrief voorstelde, een nieuwe baan heeft gevonden. Per 1 januari jl. is ze als HR-adviseur begonnen bij de internationale vredesorganisatie PAX. En daar is ze heel blij mee. Dat weet ik zeker.

Veel leesplezier!

Hartelijke groet, Paulien Scholten

Casus: de juf die dacht dat ze haar missie moest opgeven

Casus: de juf die dacht dat ze haar missie moest opgeven

Je zult maar vanaf groep 3 weten dat je voor de klas wilt staan en toch rond je veertigste vastlopen in het onderwijs. Dat is precies wat gebeurde met Monique. Het voelde voor haar als falen en haar zelfvertrouwen kreeg een flinke deuk. Gelukkig kwam zij er via een outplacementtraject bij mij achter dat dit niet het einde hoeft te zijn van het werken met kinderen.

Lees meer...

De juiste studierichting voor je kind (of dat van je collega)

Studiekeuze coaching bij Viascholten

Aankomend studenten staan vaak voor een onmogelijke opgave: ze zijn nog geen twintig en toch moeten ze al een keuze maken die bepalend is hun verdere werkzame leven. Mijn studiekeuze coaching kan hen helpen te ontdekken wat bij ze past en de juiste richting in te slaan.

Lees meer...

Pesten en kindermishandeling: van invloed op je werkzame leven

Pesten en kindermishandeling: van invloed op je werkzame leven

Als je in je jeugd vaak gepest, mishandeld of gekleineerd bent, heeft dit ook een effect op je werkzame leven. Ik merk in mijn praktijk regelmatig dat mensen met dergelijke ervaringen op het werk niet goed voor zichzelf op durven te komen, conflicten ontlopen en ver gaan om het anderen naar de zin te maken. Daardoor lopen ze niet zelden vast. Met haar theatervoorstelling BREEK maakt Gea Romar (van stichting/theatergroep Kei-hart) mishandeling bespreekbaar draagt ze eraan bij dat de opgelopen schade wellicht nog enigszins te herstellen is.

Lees meer...

Pleidooi voor de onzekere kandidaat

Vier redenen waarom de onzekere sollicitant de voorkeur geniet

Bij sollicitaties ben je vaak geneigd te kiezen voor degene die zichzelf goed kan presenteren. Maar soms is er ook iets voor te zeggen om te gaan voor die onzekere kandidaat. Waarom? Dat begrijp je als je het artikel leest dat ik tegenkwam op de website van LTP Science.

Lees meer...